Brandveiligheid thuis: Waarom je een brandblusser nodig hebt

RESCUE-S06-SCHUIMBLUSSER-BIO-6-LTR-300x300

Brand kan in een oogwenk ontstaan, en de gevolgen kunnen verwoestend zijn. Een brandblusser bij de hand hebben wanneer je die het meest nodig hebt, kan het verschil betekenen tussen een klein ongemak en een regelrechte ramp. Daarom moet je er een in huis hebben – hier lees je waarom.

Het is een goedkope en gemakkelijke verzekering

Een co2 brandblusser is niet duur, maar het kan je duizenden dollars aan schade besparen als er ooit brand uitbreekt in je huis. De kosten voor het vervangen van meubels, elektronica, apparaten en andere zaken na een huisbrand zijn astronomisch – en dan zijn de kosten voor het herstel van de constructie zelf nog niet eens meegerekend! Een brandblusser geeft je gemoedsrust voor slechts een paar dollar vooraf.

Het kan helpen levens te redden

Naast het beschermen van je eigendommen tegen schade, kan het in de buurt hebben van een brandblusser ook helpen om mensen te beschermen tegen letsel of erger. Elke seconde telt als het gaat om het blussen van een brand voordat deze zich uitbreidt; een brandblusser in de buurt hebben geeft je extra tijd om de vlammen te doven voordat ze uit de hand lopen. Zelfs als je niet weet hoe je er een goed moet gebruiken, geeft het in de buurt hebben ervan de brandweer meer tijd om te reageren en elk potentieel gevaar in te dammen.

Het kan je verzekeringstarief verlagen

Door meerdere veiligheidsmaatregelen te treffen kun je in aanmerking komen voor korting op je huiseigenarenverzekering. Hieronder vallen zaken als rookmelders, sprinklerinstallaties en – je raadt het al – brandblussers. Zelfs als je ze nooit hoeft te gebruiken, kan het installeren en gereed hebben van deze zaken je op de lange termijn geld besparen.

EHBO-koffer-BHV-300x300

Niemand wil dat zijn huis in brand vliegt; helaas gebeuren er wel eens ongelukken. Een brandblusser bij de hand hebben is een goedkope verzekering die het verschil kan maken tussen kleine schade of totale vernietiging als dat ooit zou gebeuren. Niet alleen dat, maar het heeft ook het potentieel om levens te redden en de tarieven van je huiseigenarenverzekering te verlagen, dus het is echt iets dat iedereen zou moeten overwegen te investeren in zijn eigen veiligheid en gemoedsrust. Dus waar wacht je nog op? Investeer vandaag nog in brandveiligheid!